CSS Tutorial - Kapitel 1: Förberedelser

Innan du påbörjar din resa in i Cascading Style Sheets magiska förtrollande värld, så finns det några småsaker du bör se till att du behärskar för att din resa inte ska sluta i frustration. Det är i princip samma saker som jag tar upp i förberedelserna för min XHTML tutorial. I korthet så bör du:


  • Kunna arbeta med text-filer i en text-editor
  • Kunna titta på sidorna du bygger i en webbläsare
  • Kunna arbeta med grafik


För en mer detaljerad beskrivning, klicka på länken ovan. Jag vill även påpeka att det är mer eller mindre nödvändigt att ha åtminstone vissa kunskaper i hur du skapar din egen grafik, kanske inte just för att lyckas ta dig igenom dessa självstudier men för alla som vill arbeta mer seriöst med CSS.Dessutom så är det också av yttersta vikt att du förstår grundläggande HTML / XHTML, för jag kommer inte att förklara något om hur HTML "funkar" i denna tutorial. Jag tar för givet att du redan kan de vanligaste HTML-taggarna och vet hur man använder dem. Jag kommer här främst att koncentrera mig på hur man introducerar CSS på sidorna.

Om du inte redan kan grunderna i webbkod, rekommenderar jag att du kikar på min XHTML tutorial först. När du väl lärt dig den biten, klicka på den högra länken här under så sätter vi igång med CSS!

< Tidigare: Tutorial-index

robert@eagleowl.se 026-16 13 61 www.eagleowl.se
©2022 EagleOwl