Robert Cederholm, webbdesigner

Hej hej!

Robert heter jag, och det är jag som driver och ansvarar för företaget EagleOwl. Grafisk form har jag pysslat med ända sedan småskolan när jag var känd som en av de som var lite extra bra på att rita. Jag har tecknat och illustrerat så länge jag kan minnas, och intresserar mig även för andra kreativa grafiska områden som foto och oljemålning.

Min styrka och stora passion är dock datorunderstödd grafisk design, och jag började leka med datorgrafik redan på min första hemdator, en Commodore 64, i mitten av 80-talet. Jag började även lära mig programmera på samma dator vid samma tidpunkt, och när det så småningom blev dags att byta ut min fjärde Commodore 64'a mot en Amiga 500 hade jag en hel del egna små spel och program, som jag både programmerat och ritat grafiken till, i bakfickan.

Det var ju inga "storsäljare" förstås, men de fungerade, gav mersmak och lade första grundstenen till de kunskaper jag besitter idag. Jag började snart ge mig in på allt mer seriösa projekt och utvecklade många små ordbehandlare, "rit-program" och olika sorters spel under årens gång.
Jag sysslade på den tiden också mycket med artificiell intelligens.

Idag har jag dock i princip lämnat mjukvaru-utvecklingen bakom mig helt och hållet, och det enda område jag ägnar mig åt programmering på numera är webben. Jag tilltalas mer av den omedelbara interaktiviteten som webbsidor har och att man som sajt-ägare kan kommunicera direkt med sina besökare och få omedelbar feedback på innehållet.

Jag har dock självklart stor nytta av mina snart 25 år med såväl programmering som datorgrafik i mitt dagliga jobb, och den breda grund jag har att stå på gör att jag i princip aldrig stöter på ett tekniskt problem jag inte kan lösa. Jag arbetar snabbt och kostnadseffektivt eftersom jag i de allra flesta fall i regel redan har gjort mer eller mindre samma sak förut, eller något snarlikt.

Vid sidan av datorn så är jag mycket intresserad av friluftsliv och överlevnad, och är gärna ute och rör mig i skog och mark. På vintern försöker jag hinna med att åka lite snowboard, och på sommaren syns jag allt som oftast på mountainbike.

Om det är något mer du skulle vilja veta om min bakgrund eller om mig som person, är det självklart bara att skriva och fråga :o)
robert@eagleowl.se 026-16 13 61 www.eagleowl.se
©2019 EagleOwl