Tjänster - PixelgrafikOvan, en pixlad
mobiltelefon :o)
Pixlad grafik är något jag oupphörligen sysslat med ända sedan de första speldatorerna gjorde sina intåg i hemmen i mitten på 80-talet, och jag har idag mer än 20 års erfarenhet av allt från komplett design av hela datorspel till små ikoner, symboler och liknande "småplock" för olika former av programvara, operativsystem och websidor etc.

Behovet av pixlad 2d-grafik har förvisso minskat något vad gäller datorspel och programvara då flash och vektorgrafik är på uppgång, men med dagens mobiltelefoners och handdatorers små bildskärmar har en ny marknad delvis skapats för denna lite speciella talang.

Det har också uppstått lite av en allmän fascination på senare år för just pixlad grafik, troligen för dess nostalgiska retro-look. Främst har de typiska isometriska "3D"-världarna fått representera genren men även vanlig 2-dimensionell pixel-konst har börjat komma tillbaka.Nedan en pixlad oldschool-variant av min logga i Commodore 64'ns (nåja, ungefär i alla fall) upplösning.robert@eagleowl.se 026-16 13 61 www.eagleowl.se
©2018 EagleOwl